Nyheter

2016.09.06

AUTO KADA deltar i en ledande skandinavisk mässa för lastbilsindustrin

Den ledande skandinaviska mässan för kommersiell fordonsindustri Elmia Lastbil i Jönköping, Sverige ägde rum mellan 24 och 27 augusti i Jönköping, Sverige. I år samlade mässan 425 utställare och lockade över 34 000 besökare under de fyra dagarna. Den totala utställningsytan överskred 75 000 kvadratmeter, avsevärt större än för den föregående mässan.  

Handelsmässan inleddes med stor framgång då Scania hade världspremiär för sin nya generation lastbilar. Detta var ett unikt evenemang eftersom Scania för första gången på 21 år visade upp en helt ny lastbil.

The Iron Knight – världens snabbaste lastbil från Volvo Trucks – lanserades också under Elmia. Drivlinan i The Iron Knight är i stort sett densamma som den i en normal Volvo FH, men kraften i den mittmonterade och modifierade D13-motorn har pressats till max. Tack vare en vätskefylld kylare och fyra turboladdare uppnår The Iron Knight 2 400 hästkrafter och ett vridmoment på 6 000 Nm. Under Elmia Lastbil utmanades världsrekordet när Boije Ovebrink bakom ratten uppnådde 276 km/h på 1 000 meter.  

Likväl fanns det mycket mer att se och uppleva, då Elmia Lastbil också erbjöd ett omfattande program med debatter och diskussioner, seminarier, skoltävlingar, svenska mästerskapet i manöverprov och krankörning, och såklart favoritevenemanget bland publiken: Nordic Trophy-tävlingen.

”Det visar verkligen på mässans styrka och genomslagskraft på marknaden. (...) Det märks mycket att det här är en bransch som intresserar många och är på uppgång. Elmia Lastbil är mässan för alla som är intresserade av lastbilar och åkeribranschen i stort som smått.” säger Annika Brandin, mässaansvarig på Elmia Lastbil.

Under de fyra dagar som mässan pågick ägde föreläsningar och diskussioner rum i AUTO KADA-båset, och besökare bjöds in till att avnjuta en uppfriskande drink och prova på deras styrka och färdigheter i spelet El Toro. AUTO KADA-båset fick odelad uppmärksamhet eftersom det i år stod ut från de andra med en innovativ design och starka färger, samt den festliga stämningen som vi lyckades åstadkomma i vår monter.


Vi skulle vilja tacka alla besökare i AUTO KADA-båset och hoppas vi möts igen under nästa mässa 2018!


Tillbaka